onsdag 23 april 2014

Att ta sig runt på Mallorca

Jag börjar förstå varför det är så mycket cyklister här. Det går helt enkelt inte att ta sig fram på något annat sätt. 

Varje dag när vi förgäves väntat på bussen så säger vi båda - aldrig mer, nästa gång tar vi taxi direkt. Likväl står vi där igen vid busshållplatsen dagen därpå för ännu ett "sista försök". Idag tänkte vi åka till Alcudia på eftermiddagen. Trodde vi ja. Det kom förstås ingen buss. Däremot två i motsatt riktning, till Pollenca. Vi bestämde oss när den tredje bussen till Pollenca närmade oss, att den tar vi.

Bara det lilla kruxet att ta oss över vägen först. Gick med nöd och näppe genom två löpintervaller. När vi så stod på andra sidan gatan och vinkade in bussen så var det inte långt ifrån att bussen körde över oss när den körde in till kanten. Vi fick flyga bakåt för att inte bli vägdamm.

Så blev det middag i Pollenca istället. Men det gick ju det också. Och faktiskt så blev det buss hem sedan också, efter ännu mer väntan. Halleluja. Två bussfärder på en dag, det är mer än vi lyckats med totalt på hela resan, trots dagliga försök.

Häromdagen, när vi för femtielfte försöket att ta bussen, till sist tog en taxi hem. Så gjorde chauffören en riktig fuling. Vi såg att taxametern stod på drygt 7 euro, men när han stannade så tryckte han en knapp så kostade resan helt plötsligt 9,10 euro. Vi orkade inte bråka över 15 kr, men fult var det.

Så. Cykel är tydligen alternativet, om man vill komma någonstans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar